Aroma e shegëve

Aroma e shegëve

Kultivimi i shegëve është rritur ndjeshëm gjatë pesë viteve të fundit në Marok dhe mbjelljet tradicionale janë përmirësuar drejt një kultivimi më tradicional. Në të njëjtën kohë, kërkesa për tregun është rritur ndjeshëm, edhe për shkak të ndërgjegjësimit të konsumatorëve për të mirat që kanë shegët tek shëndeti ynë. Shegët kryesisht konsumohen në tregjet vendase dhe vetëm një pjesëz e vogël (0.5%) përdoret për eksport. Frutat konsumohen ose të freskëta, ose të përpunuara në formë lëngu.

Ali Sarkhosh, Alimohammad M. Yavari, Zabihollah Zamani
Shkencëtar hortikulture
“Shega: Botanika, Prodhimi dhe Përdorimet e saj”